Tips

De Slimme Boefjes

De Slimme Boefjes

Natuurlijk wil je het beste voor je pasgeboren kindje. Toch kan dat niet altijd. Bij Slimme Boefjes bestel je daarom een StartKid. In dit uitgebreide babypakket zit de uitzet voor de eerste maanden van een pasgeboren baby. Gebruikt, maar een tweede leven meer dan waard. Jij geeft al onvoorwaardelijke liefde, met de StartKid van Slimme Boefjes geef je ook de rest.

Bezoek website
RIVM Gehoorscreening

RIVM Gehoorscreening

In de eerste weken na de geboorte krijgt uw kind een gehoortest. Met deze test wordt gemeten of uw kind genoeg hoort om te leren praten. Voor de gehoortest hoeft u niets te betalen. De test duurt een paar minuten Tijdens de gehoortest krijgt uw kind een klein, zacht dopje in het oor. Beide oren worden apart getest. De gehoortest doet geen pijn en duurt maar een paar minuten. In de korte films op deze pagina ziet u hoe de gehoortest werkt. Meteen na afloop van de gehoortest krijgt u de uitslag te horen.

Bezoek website
RIVM Hielprik

RIVM Hielprik

In de eerste week na de geboorte van uw kind worden enkele druppels bloed afgenomen uit de hiel van uw kind. In een laboratorium wordt het bloed onderzocht op een aantal ernstige, zeldzame aangeboren ziektes. Aan de hielprik zijn geen kosten voor u verbonden. Deelname hielprik is vrijwillig en kostenloos. Voordat de hielprik wordt uitgevoerd, wordt eerst uw toestemming gevraagd. Meedoen aan de hielprik is gratis.

Bezoek website
Borstvoedingscentrum Delft

Borstvoedingscentrum Delft

Borstvoeding geven is een natuurlijk proces, waardoor de meeste moeders weinig problemen ondervinden. Er kunnen zich echter omstandigheden voordoen waarbij, ondanks hulp en advies van andere hulpverleners, problemen ontstaan. Bij het Borstvoedingscentrum kun je terecht voor het volgen van een cursus over het geven van borstvoeding, voor hulp bij het geven van borstvoeding en voor het huren van een kolf.

Bezoek website
Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen in Nederland om stellen met vruchtbaarheids-problemen te behandelen. Je kunt je aanmelden zodra je weet dat je zwanger bent t/m de 11e week. Meedoen kan vanaf de 6e t/m de 16e week. In deze periode bevat je urine het meeste hCG-hormoon. Dit hormoon wordt gebruikt voor het maken van geneesmiddelen voor vruchtbaarheidsbehandelingen.

Bezoek website
Veilig Slapen & Opvoeding

Veilig Slapen & Opvoeding

De geboorte van je baby is vast een van de mooiste momenten van je leven. De eerste tijd moet je natuurlijk wennen aan het ouderschap. Op deze website staat zo veel mogelijk praktische informatie om al je vragen te beantwoorden. Voor elk probleem is er hulp of een oplossing te vinden. Als je toch vragen blijft houden, kun je daarmee terecht op het consultatiebureau of je kunt contact opnemen met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) bij jou in de buurt.

Bezoek website
La Leche League

La Leche League

Een moeder die zelf veel ervaring heeft met borstvoeding en bij wie je terecht kunt voor informatie en bemoediging: daar kan geen boek of cursus tegen op.

Borstvoedingorganisatie La Leche League draait volledig op enthousiaste en geschoolde vrijwilligers, die je van moeder tot moeder willen helpen en informeren. Onze informatie is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en jarenlange ervaring.

Bezoek website